Intervertebralleder (facettleder)

Intervertebralleder

Smärta från intervertebralleder / facettleder kommer vanligtvis från nedre delen av ryggen, ländryggen eller korsryggen, och strålar neråt in i skinkor, ljumskar och ben. Smärtan är dov, djup och ofta svår att beskriva. När du böjer dig bakåt eller åt sidan förvärras smärtan medan framåtböjningar vanligtvis inte är något problem. Smärtan är mer intensiv när du sitter eller står länge, medan lätt fysisk ansträngning lindrar den. Typiska symtom är morgonstelhet och ont i ländryggen, ibland åtföljt av muskelkramper.

Kontakta oss här

Vad orsakar smärta i intervertebrallederna / facettlederna?

  • slitage, vanligtvis i ländryggen
  • skadade diskar
  • dålig hållning
  • försvagade ryggmuskler
  • skada
  • övervikt och överbelastning

Vilken intervertebral ledsmärta behandlar vi på EuroPainClinics Sverige?

Vår behandling bygger på att fastställa orsaken till smärta och ont i ryggen. Som en del av diagnosen intervertebral ledsmärta utför vi en diagnostisk procedur som kallas medial branch nerve block, vilket är en riktad administrering av ett lokalbedövningsmedel nära dessa små nerver. Om det finns en tydlig minskning av smärta efter denna procedur, är det möjligt att utföra en minimalinvasiv procedur som kallas termisk radiofrekvensbehandling. I denna procedur appliceras värme på de drabbade nerverna, vilket hindrar deras förmåga att överföra smärtsignaler till hjärnan; alternativt kan läkaren välja avancerad perkutan endoskopisk capsulotomi av den intervertebrala leden.

Hur ställer vi diagnosen Intervertebralleds smärta?

Klicka på länken ovan för att se hur behandlingen går till och hur lång tid det tar.

Hur går behandlingen av Intervertebralleds smärta tilll?

Minimalinvasiva procedurer

Klicka på länken ovan för att se hur behandlingen går till och hur lång tid det tar.

 

 

EuroPainClinics Sverige kan du kontakta online, hemifrån, när det passar, utan att behöva lägga tid på att resa eller vänta på en mottagning. Utan större väntan, kan du få reda på om EuroPainClinics kan hjälpa dig med smärtlindring. Medan du fortsätter med dina vanliga aktiviteter, ägnar tid åt din familj eller jobb, utvärderar vårt team av specialister din online-konsultation. Efter utvärdering, kontaktar vi dig med förslag på behandling och lämpligt datum som passar dig.

Gratis e-konsultation online
[epcnotify]