Intervertebral (facett) leder

Smärta från intervertebrala leder visar sig som smärta som kommer från nedre delen av ryggen, som kan spridas eller stråla ut i skinkorna, ljumskarna och benen, vanligtvis ner till knäna. Smärtan är dov, djup och ofta svår att beskriva. Att böja sig bakåt eller i sidled förvärrar smärtan, medan det oftast inte är något problem att böja sig framåt. Smärtan är mer intensiv när du sitter eller står under en längre period, men måttlig fysisk ansträngning kan lindra smärtan. Typiska tecken är stelhet på morgonen och smärta i sidorna av ryggen, som kan åtföljas av muskelkramper.

Rådgivning via Internet

Vad är orsaken till smärta?

Smärta utlöses av förslitning av intervertebrala leder, oftast i ländryggen. De främsta orsakerna är en skadad disk, felaktig kroppshållning, svaga ryggmuskler, tillstånd efter skada, övervikt, överbelastning och andra.

Vilken behandling ger vi för att hantera intervertebral ledvärk?

  • Som en del av smärtdiagnostiken genomför vi det diagnostiska förfarandet som kallas ”medial branch nerve block”, vilket är en riktad injektion av ett lokalbedövningsmedel nära dessa små nerver.
  • Om smärtan lindras avsevärt efter denna procedur, är det möjligt att utföra den miniinvasiva procedur som kallas termisk radiofrekvensbehandling. Vid denna procedur appliceras värme på de berörda nerverna, vilket hindrar deras förmåga att överföra smärtsignaler till hjärnan.

Varför välja miniivasiva och endoskopiska procedurer för din behandling »

Vad är behandlingsförloppet hos EuroPainClinics Sverige?

Behandlingen baseras på exakt diagnostik av ryggsmärta, vilket inkluderar flera typer av diagnostiska ingrepp med hjälp av vilka vi lokaliserar och identifierar orsaken – källan till din smärta. Vid behov använder  vi, som en del av en behandlingsplan, en ytterligare terapeutisk process med användning av miniinvasiva och endoskopiska procedurer, inklusive speciella funktionella stabiliseringsövningar. För mer information gå till avsnittet Behandlingsförlopp i EuroPainClinics Sverige.

Behandling

Diagnosförfaranden:

Endoskopiska procedurer:

Miniivasiva procedurer:

EuroPainClinics Sverige kan du kontakta online, hemifrån, när det passar, utan att behöva lägga tid på att resa eller vänta på en mottagning. Utan större väntan, kan du få reda på om EuroPainClinics kan hjälpa dig med smärtlindring. Medan du fortsätter med dina vanliga aktiviteter, ägnar tid åt din familj eller jobb, utvärderar vårt team av specialister din online-konsultation. Efter utvärdering, kontaktar vi dig med förslag på behandling och lämpligt datum som passar dig.

Gratis e-konsultation online