Nervrötter

Rotnerver

Ryggsmärta som kommer från nervrötter är mycket obehagligt. Det manifesteras oftast genom att det sprider sig till den nedre extremiteten i ett eller flera ”upptagningsområden” (dermatom) av nerver – det kallas ”rotsyndrom”. Typiska tecken på rotsyndrom inkluderar svår ryggsmärta i ländryggen som vanligtvis strålar i en extremitet. Du kan känna stickningar, skarp smärta, sveda och så vidare. Smärtan kan åtföljas av partiell eller fullständig förlust av känsel eller till och med kraft i benet eller armen. Rörligheten i ländryggen är begränsad, särskilt när det gäller att böja sig bakåt och framåt.

Rådgivning via Internet

Ryggsmärta behandling

Hos EuroPainClinics Sverige i Umeå utför vi miniinvasiva och endoskopiska procedurer som kan tillhandahålla dig effektiv smärtlindring. Du kan när som helst få information om behandlingsmöjligheter genom den kostnadsfria tjänsten E-konsultation. Det är en enkät online, som fungerar som underlag för en preliminär medicinsk bedömning  redan innan du besöker vårt kontor, vilket avsevärt sparar tid, pengar och påskyndar uppläggningen av en behandlingsplan.

Vad är orsaken till smärta?

Det är kompression eller mekanisk skada av en nervrot, oftast till följd av diskbråck eller förträngning av epiduralutrymmet.

Vilken behandling ger vi för att hantera nervrotssmärta?

  • Som en del av den exakta diagnostiken av ryggsmärta, utför vi den diagnostiska proceduren ”rotblockad under röntgenkontroll” – riktad injektion av lokalanestetika i epiduralutrymmet i området för drabbade nervrötter eller in i ryggmärgskanalen till den specifika nervroten .
  • Om ytterligare terapi behövs använder vi ett brett utbud av miniinvasiva och endoskopiska procedurer.

Varför välja miniinvasiva och endoskopiska procedurer för din behandling »

Vilket är behandlingsförloppet i EuroPainClinics Sverige?

Behandlingen baseras på exakt diagnostik av ryggsmärta, vilket inkluderar flera typer av diagnostiska ingrepp med hjälp av vilka vi lokaliserar och identifierar orsaken – källan till din smärta. Vid behov använder vi, som en del av en behandlingsplan, en ytterligare terapeutisk process med användning av miniivasiva och endoskopiska procedurer, inklusive speciella funktionella stabiliseringsövningar. För mer information gå till avsnittet ”Behandlingsförlopp” i EuroPainClinics Sverige.

Behandling

Diagnosförfaranden:

Endoskopiska procedurer:

EuroPainClinics Sverige kan du kontakta online, hemifrån, när det passar, utan att behöva lägga tid på att resa eller vänta på en mottagning. Utan större väntan, kan du få reda på om EuroPainClinics kan hjälpa dig med smärtlindring. Medan du fortsätter med dina vanliga aktiviteter, ägnar tid åt din familj eller jobb, utvärderar vårt team av specialister din online-konsultation. Efter utvärdering, kontaktar vi dig med förslag på behandling och lämpligt datum som passar dig.

Gratis e-konsultation online