SI (sacroiliaca) leder

SI (sacroiliac) leder

Lider du av smärta som kommer från SI (sacroiliaca) lederna? Det är främst en skarp smärta i den bakre delen av leden och i mitten av rumpan, som kan sprida sig till ljumskarna, baksida av låren och ibland ner till knäna. Den framträder när man sitter, böjer sig framåt eller sitter i en bil som passagerare under en längre period, står, går i trappor, går ur bilen eller vilar.

Rådgivning via Internet

Vad är orsaken till smärta?

  • Inflammation, olämpliga rörelsestereotyper (gång-, löp- eller sittekniker), naturligt degenerativt åldrande av leder, artros, skador, graviditet och andra.
  • Smärta kan utlösas exempelvis genom att lyfta ett tungt föremål samtidigt som man vrider sig åt sidan eller genom att trampa snett eller liknande

Vilken behandling tillhandahåller vi för att hantera SI ledsmärta?

När vi utför diagnostiska procedurer för att bekräfta denna smärta injicerar vi bedövningsmedel och antiinflammatoriska läkemedel i leden

Varför välja miniinvasiva och endoskopiska procedurer för din behandling »

Vad är behandlingsförloppet hos EuroPainClinics Sverige?

Behandlingen baseras på exakt diagnostik av ryggsmärta, vilket inkluderar flera typer av diagnostiska ingrepp med hjälp av vilka vi lokaliserar och identifierar orsaken – källan till din smärta. Vid behov använder vi, som en del av en behandlingsplan, en ytterligare terapeutisk process med användning av miniivasiva och endoskopiska procedurer, inklusive speciella funktionella stabiliseringsövningar. För mer information gå till avsnittet Behandlingsförlopp hos  EuroPainClinics Sverige.

Behandling

Diagnosförfaranden:

  • SI ledblockad (applicering av en liten dos lokalbedövning på nerverna som innerverar SI leden).

Miniinvasiva procedurer:

EuroPainClinics Sverige kan du kontakta online, hemifrån, när det passar, utan att behöva lägga tid på att resa eller vänta på en mottagning. Utan större väntan, kan du få reda på om EuroPainClinics kan hjälpa dig med smärtlindring. Medan du fortsätter med dina vanliga aktiviteter, ägnar tid åt din familj eller jobb, utvärderar vårt team av specialister din online-konsultation. Efter utvärdering, kontaktar vi dig med förslag på behandling och lämpligt datum som passar dig.

Gratis e-konsultation online