Pulserad radiofrekvens med efterföljande kryoablation

Artros är en av de vanligaste icke-inflammatoriska sjukdomarna i lederna. Det drabbar främst stora, så Artros är en av de vanligaste icke-inflammatoriska sjukdomarna i lederna. Det drabbar främst stora, så kallade viktbärande leder (höft-, knäled), men det visar sig också i mindre leder, exempelvis fingrar. Leddegeneration kan påskyndas av fosterskador, skador, infektioner, fetma, samt arbete, när leden är stressad under lång tid på grund av upprepad aktivitet. Brosket slits ut med stigande ålder. Det drabbar oftast personer runt 60 år, men yngre patienter (från 45-50 år) är inte ovanligt.

På EuroPainClinics Sverige tillhandahåller vi behandling av knäsmärta vid avancerad artros med original radiofrekvensterapi följt av kryoablation, dvs frysning av nervstrukturer.

Hur fungerar den proceduren?

Förfarandet utförs med en speciell sond, som är ansluten till en generator i syfte att tillföra pulsad radiofrekvens med efterföljande kryoanalgesi. Kraften är designad för pulsad radiofrekvens av nervstrukturer och deras efterföljande frysning. Det används för långvarig smärtlindring. Sondens placering är under röntgen, CT eller ultraljudsnavigering.

Fördelarna med Pulse radiofrekvens följt av kryoablation

  • Ingen risk för sekundär smärta, ärrbildning och skador på blodkärl
  • Proceduren kan upprepas (nerver kan regenerera)
  • Perkutan (dvs genom huden), minimalt invasiv procedur under lokalbedövning
  • Inget behov av sjukhusvistelse
  • Procedurlängd upp till 30 minuter

Diagnostik

Genom att injicera en lokalbedövning nära de tre genikulära (knä) nerverna kommer vi att avgöra om den genom att injicera en lokalbedövning nära de tre genikulära (knä) nerverna kommer vi att avgöra om den efterföljande radiofrekvensdenerveringen kommer att vara tillräckligt effektiv. Lokalbedövningen orsakar kortvarig smärtlindring i knät.

Vad händer efter ingreppet

  • Efter ingreppet stannar patienten i väntrummet som rekommenderas av läkaren och återvänder sedan hem
  • Ingreppet kräver ingen sjukskrivning av patienten

EuroPainClinics Sverige kan du kontakta online, hemifrån, när det passar, utan att behöva lägga tid på att resa eller vänta på en mottagning. Utan större väntan, kan du få reda på om EuroPainClinics kan hjälpa dig med smärtlindring. Medan du fortsätter med dina vanliga aktiviteter, ägnar tid åt din familj eller jobb, utvärderar vårt team av specialister din online-konsultation. Efter utvärdering, kontaktar vi dig med förslag på behandling och lämpligt datum som passar dig.

Gratis e-konsultation online