Basi-vertebral nervablation

Kronisk smärta i ländryggen beror ofta på degenerativa förändringar i själva ryggraden. Traditionella behandlingar kan ge en del patienter lindring, men för de med ihållande smärta kan basi-vertebral nervablation (BVNA) vara ett alternativ att överväga.

Basi-vertebral nervablation blog

BVNA är en minimalinvasiv behandling som sker inom öppenvård med hjälp av särskilda röntgenmetoder. Med hjälp av ett specialiserat verktyg som ger en kontrollerad radiofrekvens som genom hetta kan skära av smärtans väg genom de basi-vertebrala nerverna som beror på Modic-förändringar. Proceduren är lätt och kan oftast utföras under endast lätt smärtlindring.

Basivertebral nervablation är en förbättrad typ av behandling av kronisk ryggsmärta som beror på Modic-förändringar av typ I/II. Genom noggrann patientutvärdering och att följa diagnostikkriterierna och ett fortsatt samarbete mellan kliniker och forskare är nödvändigt för ett förbättrat resultat.

Vill du veta mer om Basi-vertebral nervablation? Fortsätt läsa artikeln Basi-vertebral nervablation (BVNA) i behandlingen av smärta som beror på Modic I/II-förändringar på ryggkotorna.

 

EuroPainClinics Sverige

Om du har haft ont i ryggen under lång tid kan du kontakta specialisterna på EuroPainClinics Sverige. Vi hjälper dig att hitta exakt var smärtan kommer ifrån och vilken behandling som passar just dig. Vi kan även berätta om hur vi behandlar diskbråck. Ring oss på +46 90 20 20 700 eller skicka ett ifyllt kontaktformulär.


EuroPainClinics Sverige kan du kontakta online, hemifrån, när det passar, utan att behöva lägga tid på att resa eller vänta på en mottagning. Utan större väntan, kan du få reda på om EuroPainClinics kan hjälpa dig med smärtlindring. Medan du fortsätter med dina vanliga aktiviteter, ägnar tid åt din familj eller jobb.

Boka in dig via vårt Kontaktformulär