Róbert Rapčan, M.D., FIPP, MBA, PhD.

Utländsk erfarenhet och klinisk praktik

Róbert Rapčan, M.D., FIPP, MBA, PhD.

År 2000 internerade han vid sjukhuset Allgemeines Krankenhaus i Wien under ledning av professorerna Stephan Kapral och Walter Klimscha. Han skaffade sig den första kunskapen om ultraljudsnavigerade nervblockader. Samma år tackade han ja till en anställning i Sverige på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. Här började han, som första läkare i Sverige, att bygga upp konceptet regionalbedövning med hjälp av ultraljudsnavigering. Han internerade även i Toronto, Kanada hos Dr. Vincent Chan som är en av grundarna av ultraljudsnavigeringsmetoden, och fick omfattande utbildning i ultraljudstekniker hos Dr. Peter Marhofer i Wien. 

Hans yrkesliv omfattar mer än 20 års praktik i Sverige där han arbetat på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå framför allt och på Allmänna sjukhuset i Hudiksvall. I Umeå och i Lausanne, Schweiz utbildades han även i röntgennavigerade interventionstekniker för smärtdiagnostik och behandling under ledning av Dr. Sherdil Nath och professor Sebastian Reiz.

Från 2005 till 2010 var han överläkare på avdelningen för anestesi och interventionell smärthantering vid United Kingdom Specialist Hospital i Storbritannien. Från 2008 till 2010 arbetade han som medicinsk chef för Shepton Mallet NHS Treatment Centre. Vid den tiden började han ha ett nära samarbete med Dr. Teodor Goroszeniuk och hans arbetsgrupp inom området neuromodulationsbehandling. Under några år agerade han som instruktör för kurser i interventionell smärtbehandlingsteknik i London.

Hans undervisningsaktiviteter inkluderar undervisning om interventionella metoder för behandling av kronisk smärta vid Gulf Medical University i Förenade Arabemiraten. Han är även en internationell föreläsare för det tyska företaget MaxMoreSpine Systems, som ger utbildning i endoskopiska tekniker, inklusive det innovativa endoskopiska systemet designat för behandling av facettsyndrom MaxMore J@blation.

EuroPainClinics Sverige kan du kontakta online, hemifrån, när det passar, utan att behöva lägga tid på att resa eller vänta på en mottagning. Utan större väntan, kan du få reda på om EuroPainClinics kan hjälpa dig med smärtlindring. Medan du fortsätter med dina vanliga aktiviteter, ägnar tid åt din familj eller jobb.

Boka in dig via vårt Kontaktformulär